torsdag 16 december 2010

Min pappa är kanske sjuk?!

Så konstigt livet kan te sig....så snabbt det kan ta vändning...
Igår fick jag ett samtal på jobbet, ett sådant samtal ingen vill få...från pappas chef...att det hänt min pappa en olycka och att han åkt iväg med ambulans...hjälp!
Chefen till pappa fick inte tag på mamma, jag stod som 2:a på anhöriglistan...det var mig dom ringde när inte mamma svarade...jag blev helt kall inombords...jag trodde mitt hjärta skulle stanna.
Det blev inte mycket till information...dom visste inte mycket mer än att pappa troligen "tuppat av" bakom ratten, dom visste inte var han kört av vägen, men dom visste att han blivit hämtad med ambulans, det var vad dom kunde ge mig för information...
Jag fick till slut tag på mamma som varit i stan och handlat och som vanligt inte haft med sig sin mobil...typiskt henne. Mamma blev chockad och hon skulle ringa till akuten här i Hässleholm för att se om han var här eller i Kristianstad...det visade sig att han var på akuten i Hässleholm och han var tydligen pigg igen...märkligt!
Det som hade hänt var att han kommit körande från något vattenverk i Tyringe och vittnen har sett honom komma sakta eftersom det var halt...sen har han inget minne...han hade kört ner bilen i en liten bäck med nosen och pappa har inget minne innan räddningspersonalen kommer till platsen.
Vi får inte komma in på IVA på grund av vinterkräk sjukan så jag har pratat med honom i telefon både igår kväll och idag, han känner att han har ont i huvudet, men annars känner han sig okej...skumt!
Hans röntgen på huvudet hade inte visat något, men läkaren skulle be en specialist titta närmare på bilderna, hans hjärta har han haft under kontroll hela natten, genom att vara uppkopplad på EKG...inget avvikande där heller...proverna har dom inte sagt något om till honom...mycket mycket märkligt detta...
Jag hoppas av hela mitt hjärta att pappa blir bra igen och att det inte är något allvarligt...
Igår kväll åkte jag och Nova och tittade på storasyster som gick ett mycket fint luciatåg på skolan, det var både klass 5A och 5B som visade upp sina dolda talanger med både sång, fiol och gitarr spel.
Nellie var stolt det såg jag, fast hon tyckte det var pinsamt det sa hon när vi åkte hem...hon hade tänkt så mycket på morfar sa hon så hon nästan glömde bort att sjunga...Nellie blev fruktansvärt ledsen när jag berättade vad som hänt pappa/morfar...hon trodde han skulle dö och inte fira någon jul med oss...jag fick trösta och förklara vilket inte är lätt för en tjej i den åldern, som fortfarande är så liten men ändå börjar bli så stor.
Det blev en ängslig natt med tårar och tänkande!







3 kommentarer:

  1. Hoppas de hittar en orsak till detta en sak vet jag nu om , sjukvården är att man kan aldrig slappna av måste vara ett steg före. Jag ber för din pappa isamband med våra , konstigt att ni inte fick komma till sjukhus vi har ju bott på Iva sedan i lördags =( det är då man behöver sina anhöriga som mest stackars pappa som få vara ensam <3 stor kram till er alla från fam Ferris

    SvaraRadera
  2. Tusen tack Delicia...anledningen till att vi inte får vara där är att han är inte "tillräckligt" sjuk & dom vill i den mån dom kan inte ta emot besök...
    Antagligen så att dom som är riktigt sjuka inte ska bli mer sjuka väl?!
    Pappa har idag blivit flyttad till avdelning 9 så i morgon ska jag ta flickorna och gå upp och hälsa på :)
    Håller tummarna för er min vän...Lars kommer bli bra precis som min pappa blir <3
    KRAM på er!

    SvaraRadera